BLOG 2. Een nieuw huis én een nieuwe hond!

Een nieuw huis én een nieuwe hond!


Sinds de start van mijn bedrijf als hondentrainer / coach zijn we verhuisd: we woonden eerst in Wijlre in een fijne tussenwoning met prachtig uitzicht over het Geuldal. 

Na een tijd kwam mijn ouderlijk huis in Valkenburg ter beschikking, omdat mijn ouders besloten kleiner te gaan wonen. Een geweldige kans deed zich voor, niet alleen konden we naar mijn 'thuis' gaan, maar dit zou ons ook veel vrijheid en ruimte voor de toekomst bieden. Met dit vooruitzicht wilden we (lees ik) ook graag een tweede hond aanschaffen. Klik hier --> Puppycoach

Gain was inmiddels 1,5 jaar oud toen we dit besluit namen. We gingen op zoek naar een fokker. In oktober 2019 hebben we een Tibetaanse Terrier teef genaamd Blues verwelkomd! Het klikte al snel tussen Gain en Blues. De honden aten, sliepen en speelden met elkaar alsof ze nooit anders gewend waren! Met behulp van ons leiderschap en duidelijke sturing werkten we aan hun gedrag, training, de relatie met elkaar en met ons als gezin.

Blues is een totaal andere hond, zowel op genetisch vlak als op basis van haar karakter, compleet het tegenovergestelde van Gain die we tot nu toe gewend waren. Blues is een echte Terriër in hart en nieren (lees een kleine rat). Ook is ze een ontzettende knuffelkont wat voor ons nieuw was. Gain wordt graag geaaid, maar is niet zo van het echte knuffelwerk. Nou, Blues vulde die aanhankelijkheid liefdevol in. Zo onstuimig en opdringerig als Gain is, waren we helemaal voorbereid op nog een ongeleid projectiel. Maar Blues is een down to earth type dat verrassend relaxed overal mee naar toe kon, niet zenuwachtig/onrustig werd, niet pusherig maar kalm bleef, een heel tevreden hond kun je wel zeggen. Dit komt onder andere dankzij een goede fokker die op karakter selecteert en genetica vooropstelt, maar daar gaan we later in een andere blog eens dieper op in.

Omdat Blues zo’n relaxed type is, ging de opvoeding en training als pup vrij soepeltjes. (Lees ook over de terrorpuppy-versie van Gain in blog 1). Ze leert snel maar heeft een sterke eigen wil, 'une gewieksde' noemen we dat in het Limburgs dialect! Daar waar Gain continu wil pleasen, doet Blues alles wanneer het haar het beste uitkomt kwa gehoorzaamheid. Ze is inmiddels 2,5 jaar jong en is een mooie nieuwe uitdaging voor mij!

Deze verhuizing heeft ervoor gezorgd dat ik nu de 4e generatie ben die in dit huis woont in het mooie Valkenburg. Persoonlijk vind ik dit heel speciaal en ben ik mij er dagelijks van bewust hoe mooi we hier wonen. Mijn bedrijf, 'Let's Go Outside', en het bedrijf van mijn man Juul, 'JvH Installaties', kunnen hier groeien en bloeien. Met onze gedrevenheid en passie voor het ondernemerschap zijn wij in de voetsporen van mijn overgrootouders, grootouders en ouders getreden! Lees meer --> Over mij

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.