Hondencoach 
Elisah Stassen

Elisah Stassen honden coach

EDUCATIE • LEIDERSCHAP • PLEZIER

Om jouw hond met plezier op te voeden en te trainen zul je zijn taal moeten leren spreken, lezen & aanvoelen.  Openstaan voor verandering uit liefde voor je hond betekent, iedere dag bewust zijn van hetgeen wat je jouw hond aanleert.

Als je hond geen leiderschap krijgt van jou zal hij op zijn instinct vertrouwen. Zonder leiderschap gaat je hond zijn eigen regels binnen- en buitenshuis bepalen. Als de band met jouw hond alleen gebouwd is op menselijke emoties die we projecteren op de hond, dan leidt dat tot wat wij mensen noemen, ongewenst gedrag.

Hondencoaching & -training is een individueel en zeer leerzaam proces dat een geweldige relatie oplevert met je hond! Ik leer je de hondentaal en voornamelijk hoe jouw gedrag & energie invloed heeft op een dier. Ik geef eerlijk & open maatwerk, door te coachen naargelang jouw kennis en vaardigheden, ras eigenschappen, het karakter en de behoefte van jou & jouw hond.

Wil je investeren in de relatie met jouw hond?
Sta je open voor persoonlijke ontwikkeling?
Dan ben ik de coach voor jou!

Een actieve houding vanuit jou is een must!
Ik coach hondeneigenaren die openstaan om te leren, in de spiegel durven te kijken
en die écht hun tijd en energie willen steken in de relatie met hun hond!


Promo video 2020


Leuk dat je een bezoek brengt aan LET'S GO OUTSIDE!

Ik ben hondencoach Elisah Stassen, geboren en getogen in het mooie Zuid-Limburg op een kleinschalige boerderij in Valkenburg aan de Geul. Ik ben als klein meisje opgegroeid tussen de Dobermannen en Engelse Stafford Terriërs. Mijn eigen 5 jarige kruising, Amerikaanse Stafford X Duitse Staande reu en mijn 4 jarige Tibetaanse Terriër teef, voed ik met veel plezier op tot gezonde, harmonieuze gezinshonden.

Door mijn agrarische achtergrond heb ik van jongs af aan geleerd om de handen uit de mouwen te steken en aan te pakken. Ik ben een studie gaan volgen die voor mij naadloos hierop aansloot, namelijk een opleiding aan de HAS. Hier heb ik mijn certificaat Dier- en Veehouderij behaald. Een geweldige opleiding die mij heeft geleerd wat de mentale en fysieke behoeftes zijn van grote en kleine landbouwhuisdieren en de invloed van de mens hierop. Na mijn opleiding ben ik gestart als kwaliteitsmanager en met een daaropvolgende burn-out heb ik het roer omgegooid en ben ik voor mijzelf aan de slag gegaan. In 2019 ben ik gestart met een hondenuitlaatservice, waarbij ik 1-op-1 honden uitliet in hun eigen omgeving. Mijn ondernemers hart bood mij nieuwe kansen, zo ben ik gestart als puppyoppas op onze boerderij. Hierbij zorgde ik een hele dag voor puppy’s en bood ik puppy's een sterke basis aan trainingen en socialisatie skills aan.

 

Anno 2020 coach ik hondeneigenaren en hun hond, als ervaringsdeskundige met een no-nonsense aanpak. Een gouden combinatie! Hierbij zet ik mijn kennis en ervaring in om hondeneigenaren te motiveren en in hun kracht te zetten. Als coach hou ik jou een spiegel voor om te laten zien hoe jij invloed hebt op het gedrag van je hond. Als hondencoach help ik jou om jouw hond beter te sturen in zijn gedrag en jullie vertrouwen in elkaar op te bouwen tot een harmonieuze relatie. Ik geef jou een stevige basis aan hondentaal mee om jezelf en je hond een kickstart te geven. Met als doel een hond die gehoorzaam is en die zowel mentaal als fysiek in balans is naargelang zijn behoefte! Bekijk hier de trainingen


Interview met Joyfulness, Businesscoach Joyce Scheijen 2021


Top Vintage Interview 2022

Laat je inspireren door powervrouw Elisah Stassen
@topvintage_boutique

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag! Voor TopVintage de ultieme gelegenheid om de gehele maand een ode te brengen aan een aantal powervrouwen. Deze keer is Elisah aan het woord: een vrouw met een succesvol eigen bedrijf in hondencoaching. Benieuwd hoe ze zover is gekomen? Laat je inspireren, gorgeous!

 

Let’s go outside met Elisah Stassen

Ik had het voorrecht om Elisah Stassen, 31 jaar, geboren en getogen in Valkenburg aan de Geul te mogen interviewen voor onze powervrouwen editie. Wat een spontane en bovenal inspirerende vrouw die sterk in haar schoenen staat. In 2020 heeft ze de boerderij waar ze is opgegroeid, overgenomen van haar ouders. Hier woont ze inmiddels gelukkig met haar vriend en haar twee honden: een Amerikaanse Stafford X Duitse Staande en een Tibetaanse Terriër. Sinds januari 2021 is ze haar eigen onderneming “Let’s go outside” gestart en nu al dé specialist in hondencoaching.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om hondencoach te worden?

“Door mijn agrarische achtergrond heb ik van jongs af aan geleerd wat hard werken is. Ik ben een studie gaan volgen aan de HAS, waar ik mijn certificaat Dier- en Veehouderij heb behaald. Een geweldige opleiding die mij heeft geleerd wat de mentale en fysieke behoeftes zijn van grote en kleine landbouwhuisdieren en de invloed van de mens hierop. Na mijn opleiding ben ik gestart als kwaliteitsmanager en met de daaropvolgende burn-out heb ik besloten het roer om te gooien en ben ik met behulp van o.a. een businesscoach te rade gegaan wat ik nu eigenlijk echt wil in het leven.

 

In 2019 ben ik gestart met een hondenuitlaatservice, waarbij ik 1-op-1 honden uitliet in hun eigen omgeving. Mijn 'drive for life' bood mij nieuwe kansen, zo ben ik in 2020 gestart als puppyoppas op mijn boerderij. Sindsdien heb ik heel veel geleerd van de hondentaal en wat ik kon doen om honden iets aan of juist af te leren. Zelf had ik ook veel struggles met het opvoeden van mijn Stafford x Duitse Staande, waardoor ik mij verder ben gaan verdiepen door middel van trainingen, workshops en het lezen van verschillende boeken. Daarnaast kreeg ik ook steeds meer de vraag of ik mensen kon helpen bij de opvoeding van hun hond en merkte ik dat ik er zowel passie als talent voor had.

 

Zodoende ben ik vanaf 2021 hondeneigenaren en hun hond gaan coachen, als ervaringsdeskundige met een no-nonsense aanpak. Dus ook al ben ik een hondencoach, bestaat mijn werk voor 80% uit het coachen van mensen, namelijk de hondeneigenaren. Hierbij zet ik mijn kennis en ervaring in om hondeneigenaren te motiveren en in hun kracht te zetten. Als hondencoach help ik hondeneigenaren om hun hond beter te sturen in zijn gedrag en het vertrouwen in elkaar op te bouwen tot een harmonieuze relatie. Ik geef ze een stevige basis aan hondentaal mee om zichzelf en de hond een kickstart te geven. Met als doel een hond die gehoorzaam is en die zowel mentaal als fysiek in balans is naargelang zijn behoefte!”

 

Hoe ben je gekomen waar je nu staat?

“Met vallen en opstaan. Ten eerste is het een ontzettend leerproces voor mijzelf geweest. Ik heb moeten leren omgaan met mijn emoties, iets wat ik vanuit thuis uit niet heb meegekregen. Het is belangrijk om stil te staan bij je gevoelens en om een goede balans te vinden tussen je privé en zakelijke leven. Ook ben ik uit mijn comfort zone gestapt: in de beginfase heb ik hondentrainers waar ik tegenop kijk een bericht gestuurd om met ze in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Die trainers komen nu naar mij toe. Iets wat ik ontzettend spannend, maar tegelijkertijd super gaaf vindt. Ben niet bang om te falen en durf om hulp te vragen. Doordat ik dit proces zelf hebt doorgemaakt, probeer ik dit ook aan andere mensen mee te geven. Ik geef hele eerlijke en directe adviezen en houd mensen een spiegel voor. Een dier voelt aan jouw energie en lichaamstaal wat je van hen verwacht. Natuurlijk is dit niet altijd even makkelijk. Doordat ik mijzelf kwetsbaar opstel, durft die persoon ook meer bloot te geven.”

 

Heb je altijd de droom gehad om iets te doen met honden?
“Ik ben als klein meisje opgegroeid tussen de Dobermannen en Engelse Stafford Terriërs. Daarnaast kom ik uit een familie vol met ondernemers. Na mijn burn-out besefte ik pas echt dat ik de passie had om iets voor mijzelf te beginnen. Als kind zijnde was dit ook wel eens door mijn hoofd geschoten, maar door het zelfvertrouwen wat ik door de jaren heen heb opgebouwd, de hulp die ik heb gekregen en de ervaringen die ik heb opgedaan durfde ik er nu écht aan te geloven. Achteraf besef ik wel dat het er met de paplepel in is gegoten en dat het in mijn bloed zit, maar alsnog moet je in jezelf geloven. Niemand anders gaat het voor je doen, het is 24/7 hard werken!”

 

Welke tip heb je voor andere vrouwen met een droom?

“Wanneer je iedere dag 1% van iets doet, heb je over één jaar 365% van datgene. Maakt niet uit wat het is, al is het een verandering aan jezelf. Het gaat vooral ook om dingen durven: durf nee te zeggen, durf grenzen te stellen, durf uit je comfort zone te gaan en durf op jezelf te vertrouwen. Je leven hoeft niet altijd in balans te zijn, soms moet je juist uit balans gaan om weer in balans te komen. Stel dagelijks kleine doelen voor jezelf op. Als je die behaalt, groeit je zelfvertrouwen en daardoor je bedrijf en jij als persoon.”

 

Wie is volgens jou een powervrouw en waarom?
“Mijn moeder is mijn heldin. Het ontroert mij echt dat ik dit zeg. Ik wilde heel graag gezien worden door mijn ouders. Toen ik zei dat ik iets voor mijzelf wilde beginnen, waren ze dan ook huiverig. Daardoor wilde ik ze des te meer trots maken en bewijzen dat ik mijn doelen kon bereiken. Dit is gepaard gegaan met bloed, zweet, tranen en zware gesprekken aan de eettafel. Nadat ik mijn gevoelens op tafel had gegooid, is onze relatie ontzettend verbeterd. Doordat mijn ouders zelf ondernemers zijn, ben ik zelf ook al vroeg begonnen met werken. Mijn moeder heeft mij geleerd wat hard werken is en dat dit nodig is om je doelen te bereiken. Mijn standvastigheid en doorzettingsvermogen heb ik absoluut van haar! Ze zijn nu ontzettend trots op me.”