BLOG 3. Nieuwe werkruimte!

Voor

Dag opvang hond

Na

"Het voorjaar is mijn favoriete seizoen: het heeft iets magisch als de natuur langzaam uit de wintermaanden komt en weer tot leven gewekt wordt door de eerste voorjaarszon. Heerlijk als je in die eerste zonnestralen mag werken en nieuwe klanten mag verwelkomen als hondencoach. Dat is in de wintermaanden wel anders, zeker als je last hebt van wintervoeten en -handen... vloeken en klagen tegen mezelf dat ik het koud heb en het maar niet warm krijg. Naar binnen glippen om even op te warmen tussen de consulten door. Regenpak uit, regenpak aan.
Wat miste ik toch een verwarmde werkruimte!"

In het voorjaar al een bruine smoel hebben, in de winter bevroren tenen. Het hele jaar door buiten werken is heerlijk! Zoals ze zeggen: slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding. Je beleeft de seizoenen intenser dan de mensen die binnen werken en leven. Als kind was ik al altijd al buiten te vinden. Binnen spelen deden we weinig. Een gezonde weerstand krijg je door als kind 'pratsch' oftewel modder te eten. Ik geloof helemaal dat veel in de natuur zijn een grote impact heeft op je mentale en fysieke gezondheid! Bekijk ook --> Roedelwandelingen


Het voorjaar is mijn favoriete seizoen: het heeft iets magisch als de natuur langzaam uit de wintermaanden komt en weer tot leven gewekt wordt door de eerste voorjaarszon. Heerlijk als je in die eerste zonnestralen mag werken en nieuwe klanten mag verwelkomen als hondencoach. Dat is in de wintermaanden wel anders, zeker als je last hebt van wintervoeten en -handen... vloeken en klagen tegen mezelf dat ik het koud heb en het maar niet warm krijg. Naar binnen glippen om even op te warmen tussen de consulten door. Regenpak uit, regenpak aan.
Wat miste ik toch een verwarmde werkruimte! Een ruimte waardoor ik ons eigen huis niet hoefde te vervuilen met modder en nattigheid. We hadden een oude garage waarin mijn Jeep Wrangler geparkeerd stond en gedeelte opslag lag. Een ruimte die misschien wel tot een eigen werkplek omgetoverd kon worden...? Waar de honden zouden kunnen slapen, waar verwarming is, waar ik klanten zou kunnen ontvangen, waar ik mijn serviceproducten zou kunnen ophangen, waar ik als hondencoach en als hondentrainer mijn kennis en vaardigheden zou kunnen delen in een professionele ruimte! Klik hier --> Jouw hondencoach

 

Lets do it! Oktober 2021 zijn we gestart om de garage af te breken, het dak en de muren bleven staan. Iedere maandag (onze weekenddag), gingen we samen aan de slag met het nieuwe project. Wie mij een beetje kent, weet dat ik altijd positief ben en de uitspraak 'dat doan vur waal ff' kwam regelmatig voorbij! Lekker resultaatgericht Elisah! Wat ik de afgelopen maanden heb geleerd, is dat het proces telt en niet het eindresultaat... Dat het biertje of die warme chocomel in de stervende kou na het klussen 's avonds wonderen kan doen. Dat de momenten als familie en vrienden helpen of komen kijken heel speciaal zijn. Dat überhaupt de investering durven maken in dromen die je hebt een 'wauw'-gevoel oplevert en mij energie geeft, en dat zonder te weten of deze investering wel een 'goede' zet is.

 

In de wintermaanden klussen valt trouwens erg tegen gezien mijn bevroren tenen, een lieve Gain met zijn winterjas aan die alleen maar zielig kan kijken omdat hij net zo'n koukleum is als zijn baasje. Dat doen we wel 'ff' werd 6 maanden buffelen, ieder vrij uur besteden aan de verbouwing naast onze beide ondernemingen, kids, boerderijdieren en vrijwel geen sociaal leven, was het soms ook wel even zwaar. We hebben doorgezet, fouten gemaakt, geleerd en herstelwerkzaamheden gedaan en het resultaat mag er nu dan eindelijk zijn! Zo trots op elkaar, op ons als koppel en als ondernemers! Je dromen durven waar te maken! Nu 6 maanden later is het dan eindelijk zo ver, mijn eigen verwarmde werkruimte! Waar ik inmiddels gesetteld ben, mijn eigen kantoor heb. Slaapplekken voor de interne honden heb, radio, verwarming, plek om jou en jouw hond binnen te ontvangen. Dankzij deze nieuwe ruimte ben ik ook een nieuwe dienst gaan aanbieden: mijn interne dagtrainingen zijn sinds maart gestart! April zat geheel vol en de maand mei zijn er nog een aantal dagen vrij om jouw hond in te plannen! Ik kijk in ieder geval al uit naar de komende maanden en ondersteun je ook dan graag weer bij het trainen van jouw hond!
Klik hier--> Interne dagtraining