Honden coach reviews

Wat klanten zeggen over Elisah Stassen!


Griekse Herder Kruising

Enige tijd na het overlijden van onze vorige hond hadden wij besloten om een nieuwe hond te nemen. Via social media zijn wij in contact gekomen met een stichting die honden vanuit Griekenland bij mensen in Nederland plaatst. Toen wij Kosta, een kruising Griekse herder-pup, aangeboden kregen waren wij verkocht.

Aanvankelijk verliep de hechting na aankomst in ons gezin goed. Na een tijdje begin Kosta steeds meer goederen en plaatsen te claimen en nam zijn algehele gehoorzaamheid sterk af. Aangezien dit proces geleidelijk verliep hadden wij niet direct in de gaten hoe serieus deze problemen werden. Na de castratie van Kosta escaleerde zijn gedrag waarbij de veiligheid van ons gezin in het gedrang kwam. Alleen konden wij dit niet aan.

Via een collega zijn wij in contact gekomen met Elisah. Vanaf het eerste moment hadden wij een klik met haar en het vertrouwen dat wij samen het gedrag van Kosta konden ombuigen. Middels één op één trainingen heeft zij ons inzicht gegeven in het gedrag van Kosta maar zeker ook ons eigen gedrag. Door het consequent naleven van heldere regels maakte Kosta grote sprongen, groter dan wij vantevoren hadden durven dromen. Door de juiste balans in activiteit en rust, het sturen met o.a. voeding en meer relaxe baasjes  is

Kosta veel meer in balans en een geweldige toevoeging aan ons gezin. Hoewel wij weten dat het trainen van Kosta tot op zekere hoogte altijd een uitdaging zal blijven, hebben wij er alle vertrouwen in wij met de hulp van Elisah iedere uitdaging aankunnen! Groetjes Wendy H.

Rottweiler

Waar liep je tegen aan met jouw hond voordat je mijn hulp inschakelde?
Evi mijn Rottweiler, viel naar elke hond uit, en was lekker eigenzinnig.

Hoe vond je onze samenwerking?
Onze samenwerking was top!

Welke resultaten heeft de coaching & training jou opgeleverd?
Dat we haar meer onder controle hebben gekregen en manieren hebben bij gebracht.

Wat heeft de coaching voor jou & jouw hond betekent?
Dat ik zelf er veel van geleerd heb en zeer zeker m'n hond ook.

Ik beveel LET'S GO OUTSIDE aan!

Waar liep je tegen aan met jouw hond voordat je mijn hulp inschakelde?
Tjip eiste aandacht op en overmatig blaffen

Hoe vond je onze samenwerking?
Prettig, je geeft duidelijkheid en weet waar je mee bezig bent.

Welke resultaten heeft de coaching & training jou opgeleverd? 
Meer rust en structuur in en buiten huis.

Meer inzicht in de hond zelf

Wat heeft de coaching voor jou & jouw hond betekent?
We hebben samen veel meer plezier!

Ik beveel LET'S GO OUTSIDE aan!
Groetjes Nicky

goldendoodle

Waar liep je tegen aan met jouw hond voordat je mijn hulp inschakelde?
 Pippa is volgzaam en erg op ons gericht: hierdoor weinig rust voor hond en baas. Kan moeilijk alleen en op zichzelf zijn.

- buiten reactief gedrag en op prikkels gericht minder goed luisteren
- binnen blaffen naar passanten en bezoek/pakketservice. 

Hoe vond je onze samenwerking?
Ik vond onze samenwerking prettig positief en bijzonder dat Elisah hiervoor de afstand wilde overbruggen (Veluwe)

Welke resultaten heeft de coaching & training jou opgeleverd? Dat vind ik nog wat te vroeg om aan te geven: het plan van aanpak is voor de eerste 3 maanden.

Wat heeft de coaching voor jou & jouw hond betekent?
Meer balans brengen in onze mens-hond relatie: minder van teveel liefde en meer aandacht voor leiderschap voor Pippa

Ik beveel LET'S GO OUTSIDE aan!
M.Disberg

Hollandse Herder

De afgelopen periode hebben we met onze Hollandse Herder van 1,5 jaar een coaching traject bij Elisah gevolgd.

Wat een top coach! Elisah neemt de tijd voor alle gezinsleden en stelt iedereen meteen op z’n gemak. We zijn erg blij met de duidelijke, eerlijke maar zeker ook praktische adviezen.

Onze hond Raya heeft nu meer structuur gedurende de dag en passende activiteiten gekregen. Wij hebben meer zelfvertrouwen en vooral plezier gekregen om samen met Raya aan de slag te gaan.

Bedankt! We verheugen ons op de groepswandelingen. Fam. Dassen

 

Ruwharige teckel

Samen lopen was niet meer leuk en ontspannen omdat onze hond, Hugo trok erg aan de riem. Blaffen in onze winkel naar klanten en uiteindelijk nog samen het terras op kunnen gaan was ons doel.

Het was een fijne samenwerking. Duidelijke instructies en er werd steeds gevraagd of de aanpak haalbaar zou gaan zijn. Voldoende tijd tussen de “lessen” zodat je goed kon oefenen.

Samen lopen gaat weer goed en ontspannen. We kunnen ook weer samen het terras op en het blaffen naar klanten is veel minder.

We hebben beter inzicht gekregen in de achtergrond van het gedrag. Meer ontspannen omgang met mijn hond waardoor zijn gedrag ook veranderd is. Groetjes, Majorie, Martin & Hugo

Labrador retriever

Lieve Elisah, kijk hem hier onschuldig met zijn knuffeltje liggen. Toen wij de eerste keer bij jou kwamen op 19 juli 2023, zag je gelijk wat het probleem was. 2 baasjes wat helemaal gek op hun Chester waren, een anderhalf jaar oude labrador, een vrolijke- enthousiaste- lieve maar zo'n ontzettende eigenwijze puberende etter. Puppycursus en een halve vervolgcursus had hij gehad maar door omstandigheden niet afgerond.

Chester vind alles  en iedereen leuk, en had geen 2 bananen in elk oor maar een hele tros. Terugkomen op commando  was dus iets wat hij absoluut niet deed, want dat vliegende blaadje, het vogeltje 100 meter verder op, een andere hond 200 meter verderop of gewoon een plas water, alles was interessant. Elisah, jij gaf ons heel duidelijk te kennen dat probleem niet bij Chester lag, maar bij ons !!! Wij moesten baasjes zijn, wij waren het hoofd van onze roedel, wij moesten regels bepalen, en Chester moet luisteren als wij dat van hem verlangen. Jij leert ons dat we consequent moeten blijven.

Nu een aantal coachlessen- roedelwandelingen verder, kunnen we zeggen dat met jou hulp, Chester grote sprongen vooruit gaat. We moeten blijven oefenen maar met jouw hulp zijn we echt heel goed op weg. Chester wordt in januari 2024, 2 jaar, dus puberen blijft hij nog even. Maar wat zijn we dankbaar dat we vorig jaar de tip kregen om bij jou te gaan lessen, vooral de buiten lessen, waar de uitdaging voor Chester het grootst is, hebben voor hem en zeker ons de meeste waarde gehad. Dankjewel TOPPER !!

Wij blijven de coachles/ roedelwandeling volgen, voor Chester maar zeker voor ons !!

Groetjes van Albert en Petra en een grote dikke lompe poot van Chester.

Labradoodle

Midden september 2023 zijn we gestart met een coachingstraject bij Elisah voor onze hond Luca. Op dat moment waren we ten einde raad met betrekking tot het gedrag van Luca. We wilden zo graag voor hem en voor ons verandering, maar wisten niet hoe. 

Bij het kennismakingsgesprek met Elisah was er, voor ons gevoel, eindelijk iemand die begreep hoe we ons voelden en gaf ze ons weer wat hoop.

Al gauw volgde er meerdere coaching sessies aan huis en is Luca ook twee dagen intern geweest.

Elisah heeft zoveel kennis en benaderd bepaalde dingen met humor waardoor je het soms even wat luchtiger gaat zien.

Ze is realistisch in haar aanpak: niet alles is in een dag of maand opgelost, maar we gaan ermee aan de slag in kleine stapjes. 

We hebben geregeld contact met Elisah en delen zowel moeilijke als mooie momenten in de training met Luca.

Het is nu eind december 2023 en we hebben al zoveel mooie stappen mogen zetten met Luca. Dagelijks hebben we besefmomentjes over hoe bepaalde dingen in zijn gedrag positief zijn veranderd. Ook wij als baasjes hebben hier al veel van geleerd.

We zijn er nog niet maar hebben er alle vertrouwen in dat we onze doelen zullen halen met behulp van Elisah. 

Wij bevelen let's go outside zeker weten aan! Groetjes Ken, Kim en Luca

Nova Scotia Duck Tolling retriever

Puber Mats (Toller) heeft een eigen willetje waardoor het wandelen met hem een uitdaging is. Hij heeft zelf een route in gedachten die hij wil lopen en duidelijk geen zin in de route van ons. Daarnaast erg angstig voor harde metaalachtige geluiden. De samenwerking met Elisah was plezant. Ze heeft snel in de gaten wat de oorzaak is van het probleem en hoe die aan te pakken. Ze weet dat op een leuke manier aan je uit te leggen en geeft goede handvatten om de uitdagingen aan te gaan. Het is ook handig dat we tussen de sessies door voor een adviesvraagje bij haar terecht konden.

Wij hebben een beter inzicht gekregen in zijn gedrag waardoor wij proactief kunnen handelen om problemen te voorkomen. Daarnaast hebben we geleerd om duidelijk en consequent grenen aan te geven. Wij kunnen Mats nu beter kunnen begeleiden in zijn dagelijkse avonturen. En Mats is, ondanks dat hij het niet altijd eens is met de ingeslagen weg 😊, ook blij met de duidelijkheid die wij hem bieden. Groetjes Marco & Blanche
Ik beveel LET'S GO OUTSIDE aan!

Podenco mix

Hey Elisah,
Wij zijn ontzettend blij met jouw coaching voor Harvey! De transformatie die we hebben doorgemaakt met hem is ongelooflijk.

Van een overdrukke hond die aan de riem trok, overactief was en niet goed luisterde, naar een brave hond die nu rustig is in huis, stuk relaxter is met wandelen en zelfs met ons mee kan naar drukke steden.

Onze band met Harvey is nog sterker geworden dankzij jouw kundige, duidelijke en no-nonsense advies. Je bent toegankelijk en weet precies wat je doet. We kunnen je niet genoeg bedanken voor alle positieve veranderingen die je voor ons en Harvey hebt mogelijk gemaakt!
Liefs, Bram, Naomi en Harvey 

Labradoodle Kato

Lieve Elisah,
Vanaf de eerste online kennismaking voelde wij dat er een klik was en wilde wij als gezin graag de samenwerking aan gaan met jou. Met onze Kato van dik 1,5 jaar was wandelen geen pretje.

Kato wilde altijd tegen voorbijgaande fietser blaffen maar door de tips van jou weten wij nu hier mee om te gaan. Het gaat nog niet altijd goed maar een vooruitgang is zeker zichtbaar. Het is gewoon een stuk prettiger wandelen zowel voor ons maar ook voor Kato. Ook heb jij ons nog andere tips kunnen geven en zijn wij mee geweest met de roedelwandeling dit was ook super fijn met veel tips.

Wij kunnen niet meer als positief over jou schrijven! Groetjes Claudia L.

asiel hond

Waar liep je tegen aan met jouw hond voordat je mijn hulp inschakelde? Blaffen, happen, hond met weinig zelfvertrouwen en met wie ik niet op een lijn zat.

Hoe vond je onze samenwerking? Heel fijn, altijd enthousiast en met aanmoediging en vooral snel een reactie was echt super.

Welke resultaten heeft de coaching & training jou opgeleverd? Dat mijn hond en ik lekkerder in ons vel zitten en een klik hebben. We vertrouwen elkaar en ik kan mijn hond beter lezen.

Wat heeft de coaching voor jou & jouw hond betekent? Dat mijn hond niet terug naar het asiel hoefde en we samen een leuk leven kunnen hebben waarbij bij ons allebei de grenzen worden gerespecteerd.

Ik beveel LET'S GO OUTSIDE aan!!
Groetjes Lotte & James

Herders hond kruising

Onze Aussi/Duitse herder mix, Levi vertoonde extreem reactief gedrag naar andere honden. Hij trok dan zo hard aan de lijn dat ik me met moeite staande kon houden.

Het coach traject was heel leerzaam, streng( soms nodig😉), en gezellig!

Het wandelen gaat nu veel beter. Betere aandacht van de hond.
Geen stress meer om naar buiten te gaan.
Het is nu voor ons veel rustiger wandelen.
Maar vooral voor de hond ook vaker en verder kunnen wandelen.
Zo kan hij ook zijn energie kwijt.
Super fijn dat je tussendoor ook om advies kan vragen.
Elisah heeft ons echt goed geholpen.
We zijn er heel blij mee! Groetjes Nicole Wetzels

Border terrier

Waar liep je tegen aan met jouw hond voordat je mijn hulp inschakelde? *onzekerheid i.v.m. problemen vorige honden, ook border terriërs

Hoe vond je onze samenwerking?
Zeer fijn!

Welke resultaten heeft de coaching & training jou opgeleverd? Vooral de steeds terugkerende boodschap voor duidelijkheid en consequent zijn & blijven.
Door jouw feed back blijft dat in the picture!
Verder vind ik de groepslessen echt heel leuk, maar ook steeds opnieuw een wake up call voor mij zelf, niet zo zeer voor Ifra:)

Wat heeft de coaching voor jou & jouw hond betekent? Belangrijk dat er iemand mee kijkt en meedenkt!

Ik beveel LET'S GO OUTSIDE aan!!

Groetjes H. Janssen

Stafford

Afgelopen april 2023 een huisbezoek gepland bij Elisah, nadat ik en mijn man een beetje ten einde raad waren met vooral onze hond Bruce.

Bruce is een rescuedog, die wij al bijna 4 jaar in huis hebben. Ik heb Bruce leren kennen in Malaga in het asiel van Costapet. Ik ga daar sinds 5 jaar met vriendinnen op vakantie om de honden in het asiel een beetje te socialiseren met voornamelijk hun mee te nemen om te wandelen, zodat ze gewend raken aan verkeer, vreemde mensen, op het strand op het terras zitten enz. Ik was meteen verliefd op Bruce en kon hem ook niet goed uit mijn hoofd en hart zetten. Thuis hadden wij al 2 honden en mijn man vond het in eerste instantie maar niks om er nog een hond bij te krijgen. Uiteindelijk mocht ik Bruce toch laten komen naar Nederland, ik heb hem zelf met het vliegtuig opgehaald en thuisgebracht.
Bij thuiskomst waren er in eerste instantie wat problemen met de anderen honden, maar na een week ging dit uiteindelijk redelijk tot goed. Bruce had echter ook wat problemen met bezoek, voornamelijk mannen en kon dan ook als hij los was hun uit waarschijnlijk onzekerheid in de broekspijp happen.

De laatste weken voordat Elisah naar ons kwam, werd dit gedrag het in de broek happen voornamelijk naar mijn man toe erger, mijn man kon hem zelfs niet in de bench of uit de bench halen, want hij wist niet hoe Bruce op hem zou reageren. Bruce deed dit gedrag niet bij MIJ.
Elisah zag al snel dat Bruce heel erg op mij gefocust was, hij lag bij mij op de bank, liep ook achter me aan in huis. Elisah  gaf de volgende tips: Niet meer naast mij op de bank ook niet dicht bij mij in de buurt in een mandje, kortom AFSTAND van mij letterlijk en figuurlijk. Daarnaast muilkorf training oefenen met Bruce en de muilkorf omdoen.

 

Daarnaast is natuurlijk ook de juiste mindset nodig bij mezelf en mijn man als we met de honden bezig zijn.
Dit lijken in eerste instantie hele simpele tips, maar wij zijn nu bijna 3 weken verder en de hele sfeer in huis met alle 3 de honden is veel fijner, relaxter niet alleen voor mij en mijn man maar ook voor de honden zelf. KORTOM loop je tegen problemen aan met je hond, niet lang helle maar Elisah bellen. Groetjes Andrea

gedrags consult

Waar liep je tegen aan met jouw hond voordat je mijn hulp inschakelde?
Onze hond Rufus (rechts op de foto) was overactief , sliep niet en piepte veel.

Hoe vond je onze samenwerking?
Super en plezierig. Wanneer er vragen zijn kun je altijd Elisah een appje sturen of bellen voor advies.

Welke resultaten heeft de coaching & training jou opgeleverd? Rufus is inmiddels meer dan anderhalf jaar oud en het gaat prima. Na iedere wandeling gaat hij in de bench even slapen en rusten zoals Elisah had aanbevolen.

Wat heeft de coaching voor jou & jouw hond betekent? Rufus is een stuk rustiger geworden en aanhankelijker.
Ook deelname aan roedelwandelingen & groepslessen, hebben een positieve uitwerking gehad op ons en zijn gedrag.
Wij zelf zijn hierdoor ook een stuk relaxter in de omgang met Rufus. Ik zou Elisah zeer aanbevelen! Groetjes J. Hendriks

interne training hond

Waar liep je tegen aan met jouw hond voordat je mijn hulp inschakelde? Ivy (Amerikaanse stafford) is bange, schuchtere hond die door paar aanvallen van honden hier in de buurt niet meer in onze eigen buurt buiten durfde te lopen. Verder reageerde ze heel sterk op bezoek en was stofzuigen een drama.

Hoe vond je onze samenwerking? Elisah is heel open en direct en had zo in de gaten waar het probleem lag. Grootste probleem was geen duidelijkheid voor Ivy door de 3 bazen die ze heeft. Elisah bied je direct hulp aan waarmee je aan de slag kan.

Welke resultaten heeft de coaching & training jou opgeleverd? We kunnen weer zonder problemen in onze eigen wijk lopen. Wat ons grootste probleem was. Bezoek is nog altijd een uitdaging maar met de handvaten van Elisah gaat het een stuk beter.

Wat heeft de coaching voor jou & jouw hond betekent? Dat we goed op weg zijn om Ivy duidelijk te maken wat wij nu eigenlijk bedoelen. Ook nog wel wat leermomenten voor haar en voor ons, na een operatie aan haar poot toch een terugval gehad in onze benadering richting haar omdat ze gewoon echt beperkt was. Nu hersteld en kunnen we het weer verder oppakken. Groetjes Jolanda

Australische herder

In Januari 2023 kwamen we, redelijk ten einde raad, bij Elisah uit. Boaz (Australische herder) is een schat van een hond maar had het idee dat hij alles moest regelen, in -en buitenshuis. Hij was te beschermend naar ons toe en erg onzeker, wat resulteerde in ongewenste gedragingen. Na diverse cursussen dachten we: dit komt nooit meer goed. Na het traject met Elisah is het zó veel beter. Wij zijn zelf gereset en eigenlijk bijna opnieuw begonnen met de basis. We hebben geleerd de balans tussen hond en baas in huis terug te vinden en een leider voor hem te zijn door duidelijke grenzen te stellen, waardoor Boaz nu veel meer rust heeft. En wij dus ook.

Onvoorstelbaar hoe snel ze leren als het op de juiste manier gebeurt! Het wandelen is weer leuk in plaats van stressvol. Geen hartslag van 130 meer op het moment dat we een hond in de verte zagen. Geen pijn meer in de handen van de 28 kilo die uitviel bij het passeren van een andere hond. De schaamte is weg en wij voelen ons zóveel zekerder tijdens een wandeling. We zijn er nog niet maar we komen er wel, dat vertrouwen hebben we nu voor het eerst in bijna 2 jaar. Fijn ook dat we altijd op Elisah mogen terug vallen als we een vraag hebben of ergens tegenaan lopen. We kijken ontzettend uit naar de roedelwandelingen met onze lieve draak! Liefs Dewi & Michel 

labradoodles

In april 2022 kwam Labradoodle Indy van 12 weken oud bij ons en Benz, labradoodle reu van 6 jaar, wonen. Indy bleek een pittig dametje te zijn , waarschijnlijk ook een van de redenen voor haar herplaatsing bij ons. Indy draaide zo wat door als iemand op bezoek kwam of als de deurbel ging, Benz kopieerde en deed gezellig hysterisch mee. Indy kon geen rust vinden ,wilde geen tuigje om ,beet in je kleren ,beet Benz in zijn oren enz…Haar minder leuke gedragingen probeerde ik vooral uit te leggen als een soort van “trauma” opgelopen tijdens haar “valse start” .

Aangespoord door de bijna therapeutische benadering bij een andere hondenschool, waar Indy de diagnose ADHD kreeg .We schoten helemaal nergens mee op, ongewenst gedrag bleef, Benz ging zich steeds meer verstoppen, Indy bepaalde de boel en de sfeer werd er niet beter op. Op een gegeven moment wisten we het gewoon niet meer en vroegen we ons af waar we aan begonnen waren door een tweede hond er bij te nemen.

Via een kennis bij Elisah terecht gekomen. Waar we afspraken een coaching traject thuis te starten.
Al snel bleek dat Indy gewoon super slim is , wij ons om de tuin lieten leiden door haar bruine puppy ogen en hoge knuffelgehalte en dat niet wij maar Indy bepaalde wat gebeurde en wanneer. Niks opgelopen trauma’s !  
En dan Benz die daar tussen in laveerde en onder de “veilige” tafel dacht, ik ben er niet en ik doe hier niet meer aan mee. En wij lieten Benz dan ook maar zijn gang gaan.

De no-nonsens aanpak van Elisah en haar uitleg waarom en de uitleg van het gedrag van Indy zorgde dat we heel anders er tegen aan gingen kijken en wij onze aanpak met behulp van tools aangereikt door Elisah veranderden. We zien een mega verbetering en onze mind-set is ook veranderd, van zielig vinden naar duidelijkheid en rust bieden, consequent zijn en grenzen aan geven. Benz en Indy lijken steeds hechter. Wij, de baasjes, bepalen nu en niet meer de hondjes. We zijn er nog niet, maar we blijven volhouden met duidelijk zijn naar Benz en Indy toe.
Dankjewel Elisah !
Roel, Jacqueline, Nik

Bordeauxdog

Vanaf ons eerste telefonisch gesprek had ik er weer vertrouwen in dat het met Saar en mij weer goed zou komen.
Ik was ten einde raad, was zo bang om nog met Saar naar buiten te gaan door het gedrag dat ze vertoonde naar andere honden. De beslissing om Saar een intern door jou te laten trainen en mij te begeleiden om de onzekerheid weg te nemen die was ontstaan door eerdere falende “cursussen” elders was de beste ooit. Ik wist niet wat ik zag op de filmpjes die je me stuurde om me op de hoogte te houden. Het kon echt!

De knop moest om. We hebben een ware reset gekregen waardoor ik nu met Saar fijn kan samenwerken. Het is zeker nog heel hard werken en doorzetten voor mij , zeker met een bordeaux dog, z’n  stijfkop als Saar. Maar door de begeleiding hierbij, helemaal afgestemd op de situatie van baas en hond, kijkende wat er nodig is, ook na de interne fase geeft mij weer ontzettend veel zelfvertrouwen. Hierdoor zie ik aan Saar dat zij weer trots naast mij aan de riem loopt en we kunnen er weer lekker op uit. Lets’s go outside!

Lieve Elisah, ontzettend bedankt hiervoor!

Dex Hovawart

Lieve Elisah,
Wat zijn wij blij dat we bij jou terecht zijn gekomen met Dex.
Dex is niet onze eerste Hovawart, maar toch hadden we wel wat hulp nodig.
Hij is heel snel opgewonden en wandelen was dan ook niet zo leuk.
Ook als bezoek kwam dacht Dex dat ze alleen voor hem kwamen en had je bijna 40kg op schoot zitten.
Zelf zat ik in die tijd niet zo lekker in mijn vel. 100% energie erin steken ging mij niet zo goed af.
Gelukkig kwam jij toen op ons pad. 
Jij vertelde ons op een eerlijke en heerlijke manier hoe wij Dex het beste konden begeleiden, omdat hij letterlijk de middelvinger naar ons op stak 
Door jou heb ik weer positieve energie gekregen om met Dex te gaan werken,
waar we nu de vruchten van plukken.
Iedere dag groeien we meer naar elkaar toe.
De roedelwandelingen zijn echt iets om naar uit te kijken.
We zijn er nog niet maar we blijven groeien, ieder dag een beetje meer.
Zo blij met jou zonder jou hadden we dit nu niet bereikt.
En een big hug van Wiel en Diana

Coco en Tommy Teckels

Na 3 jaar veel liefde, tijd en energie in mijn 2 lieve teckels te hebben gestoken waren we op een punt gekomen waarbij we bijna alle vinkjes op groen hadden. Zindelijk zijn, niet trekken aan de lijn , basis commando’s opvolgen, veel liefde geven en krijgen, maar lekker lange wandelingen maken: daar ontbrak het groene vinkje.

Waarom zul je je afvragen? Omdat ze altijd blaften en gromden naar andere honden. Na een paar keer met goed bedoelde adviezen aan te slag te zijn geweest: alle honden vermijden, bij het blaffen en grommen negeren en doorlopen wisten we niet meer wat nog meer te doen. Dat ze niet agressief zijn staat vast. Wanneer ze de andere honden namelijk goed kennen is er niks aan de hand en spelen ze zelfs leuk met elkaar. Via een vriendin kwamen we bij Elisah uit. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek voelde ik meteen een klik. Zag zelfs een overeenkomst. No nonsens en de honden zullen uiteindelijk toch moeten dealen met het feit dat ze niet alleen zijn op deze wereld. Aan het einde van het gesprek hoefde ik dus ook niet meer na te denken of we wel met Elisah wilden werken. Het werd een volmondig JA! Tijdens het eerste huisbezoek bleek er in huis ook nog wel wat werk aan de winkel te zijn. Dat was bij ons eigenlijk niet zo zeer opgevallen. Nu na de laatste sessie zijn we Elisah heel dankbaar voor de positieve energie, de duidelijkheid en de handvaten. In huis ervaren we meer rust doordat de honden nu niet meer elke keer bij ons op de bank liggen, maar lekker in hun eigen bench. Buitens huis gaat het met sprongen vooruit tijdens het wandelen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat met name ik (de vrouwelijke baas) het plezier in het wandelen heb terug gevonden. Heerlijk om nu weer lange wandelingen van minimaal een uur te maken zonder dat ik daarna bezweet  van de spanning en gefrustreerd thuis kom. 

Bedankt Elisah voor het ontbrekende puzzelstuk welke we zelf niet konden vinden! 

Verheugen ons al op de komende roedelwandeling! Groetjes Jolanda

Teckel Juulke

Lieve Elisah, dit is niet omdat het moet, maar gewoon om het feit dat jou geweldige service wel wat bekender mag worden. Onze lieve Teckel Juulke had als pup een rotte start. Heel onzeker zijn wij (Juulke en ik als baasje) verder gegaan met wandelingen bij andere hondjes. Wat als plezierig ervaren moest worden leverde voor ons beide heel veel stress en spannende momenten op. Toen wij eenmaal jou hulp hadden ingeschakeld gingen we aan de slag. Elisah legt de vinger op de zere plek met een hele dosis humor en hart voor dieren geeft ze je de goude handvatten aan.. want raad eens, Juulke en ik staan iedere maand te poppelen op de roedelwandelingen want we hebben samen het plezier weer terug gevonden.. zelfs een nieuwe hobby Juulke vindt het heerlijk om hindernissen af te gaan… klein lijfje groot karakter.. Er valt zeker nog genoeg te behalen maar met jou aan onze zijde is dan meer dan een feestje.
Lieve Elisah hartelijk dank ga zo door.. liefs van ons Juulke & Didi

Amerikaanse stafford Aura

Lieve Elisah, 

Vanaf onze eerste ontmoeting voelde het goed. Je bent een geweldige, coole en eerlijk leraar voor zowel hond als baas. 

Jij kijkt naar een situatie en past je advies en training daarop aan, dat zie je niet vaak. Jij geeft eigenaren een gezonde basis en zorgt daarvoor dat een hond beter begrepen wordt en dit geeft als resultaat dat je gaat samen werken als een team. Vandaag hebben wij onze laatste les gehad bij jou met aura en het is niet in woorden uit te drukken hoeveel je ons hebt geleerd. Aura (Am. stafford) is een lieve maar pittige dame die ondanks een goede opvoeding soms 4 middelvingers opsteekt en doet waar ze zin in heeft.  

Nooit zou ik mijn hond ergens achter laten maar aan jou geef ik haar met alle vertrouwen. Jij hebt ons zoveel geholpen met het ontvangen van bezoek, de stofzuiger, recall oefening, plaats oefening en nog wel veel meer. Door deze great reset en de goede training die aura nu heeft gehad kunnen we de wereld aan en daar ben ik blijf ik je iedere dag dankbaar voor. Jij bent een aanwinst voor iedere hondeneigenaar. 1000 x bedankt .
Bjorn & Nadia

Ridgeback Dito

Een dikke aanrader! Dat is wat ik iedereen vertel over jou en je coachingstrajecten. Toen ik met Dito bij jou kwam was ik de wanhoop nabij. Een Ridgeback reu, inmiddels 6 jaar oud, een grote spierbonk met een rugzakje en wandelen was gewoon een hel geworden. Uitvallen was de standaard reactie bij het zien van een hond, geen controle over te krijgen en vaak zelf op de grond belanden.

Hoe kon dit ooit nog goed komen? Want de afgelopen 6 jaar had immers niets geholpen, geen coach, geen traject, geen aanpak, helemaal niets. Toen ik je berichten en filmpjes zag motiveerde mij dit om het toch nog een laatste kans te geven. En wat ben ik blij dat jij ons die eerlijke kans hebt gegeven en die in ons zag. Geen oordelen en alleen maar ruimte voor bewustwording en verbetering. Ik heb na jaren Dito eindelijk écht leren begrijpen en leren lezen dankzij jou hulp. We zijn langzaam een team geworden en ik durf inmiddels weer rustig met mijn grote spierbonk op pad.

Het plezier in het wandelen is weer terug maar vooral het plezier om Dito te laten zien dat hij bepaalde situaties aan kan zonder uit te vallen. Zeker niet iedere wandeling is een 10, maar de basis is er en vanuit hier blijven we verder bouwen. Ik ben je dankbaar voor ons coachingstraject en wij blijven zeker de roedelwandeling bij jou volgen want we gaan gewoon door met onze reis. Elisah, uit de grond van mijn hart, dank dank dank! Je bent een topper! Liefs Dito & Romy

Duitse herder Asta

Een aantal maanden geleden begonnen we een coachingstraject bij Elisah, niet omdat onze hond onhandelbaar was, maar omdat we ons verantwoordelijk voelen voor onze grote enge Duitse herder. Het is een lief beest, maar enorm groot en dus voor veel mensen angstaanjagend.  Asta wilt soms nog wel eens blaffen naar andere honden. Omdat hij het soms wel en soms niet deed werd ik daar vaak onzeker van. Is hij nou agressief? Wilt ie gewoon spelen? Wat doet hij en wat doet de andere hond? Allemaal dingen waardoor het wandelen minder leuk werd. 

Met Elisah zijn we gaan werken aan mijn vertrouwen in hem. En nu een aantal trainingen later is het vertrouwen al een heel stuk gegroeid. Natuurlijk zijn er nog een aantal verbeter punten maar met de roedelwandelingen die we nu na het coachingstraject doen komt dat ook allemaal wel goed! 

Elisah bedankt voor je vertrouwen, je openheid en je bemoedigende woorden. Je bent een topper die niet alleen naar de hond kijkt maar ook de baas een spiegel voor houdt en helpt te groeien. Ellen

Labradoodle Lilo

Wij hebben Elisah leren kennen als een zeer betrokken, ervaren en geduldige coach. Er was direct een klik. We hebben een coachingtraject bij haar gevolgd en hebben ook al eens deelgenomen aan een roedelwandeling. Elisah maakt je enthousiast om weer aan de slag te gaan met je hond, geeft je vertrouwen dat het anders kan en is laagdrempelig benaderbaar. Onze individueel coachingstraject is afgelopen, maar wij houden zeker contact met Elisah en maken nog graag gebruik van haar andere diensten in de toekomst. Onze labradoodle heeft veel stappen gezet, we zijn er nog niet maar Elisah heeft ons geleerd dat met de juiste instelling nog veel te halen is.

Elisah, bedankt dat je er voor ons was en bent, ook op momenten dat we het even niet meer wisten. Je bent een warm mens en ik gun iedereen een coachingstraject bij jou. La Toya  & Lilo

Friese Stabij Darwin

Wij willen je heel erg bedanken voor jouw hulp. Je hebt het leven met onze Friese Stabij, Darwin zoveel leuker gemaakt. We hebben onze opdringerige, paniek hond eindelijk onder controle. Dat niet alleen, we hebben veel meer geleerd over hoe we honden beter kunnen begrijpen en begeleiden. Het was een feestje om door jou gecoached te worden door jouw humor, geduld en positiviteit. Liefs, Darwin, Camillie en Marjolijn

Spice Buitenlandse hond

Nadat wij bij Riet Ottenhof waren gestart zijn we op advies van Riet bij jou terecht gekomen.  Na de eerste roedelwandeling wat heel fijn is om mee te wandelen en ook om in een groep te trainen.  Hadden wij ook nog hulp nodig om bezoek te  ontvangen met Spice (Adoptie hond buitenland) normaal ging ze in de in de bench maar ik wilde dat toch anders.  Na sessie 1 met heel wat uitdagingen als tip om een muilkorf te gaan gebruiken voor de bijtincidenten, er was al snel een verschil, dat ze niet meer blafte als er bezoek binnenkwam en ze was rustiger. Na sessie 2 weer verschil door zoveel tips,  hoe ik Spice beter kan sturen en haar het vertrouwen kan geven. De manier waarop ze traint, het gewoon doen en de Spice laten ervaren dat er bezoek beweegt en loopt dat ze daar niet op hoeft te reageren werkt heel erg goed.  Nu als er bezoek komt gaat ze lekker op haar plaats liggen en heeft ze zelf haar rust. Maar niet alleen voor binnen maar ook meteen advies gekregen voor te wandelen, echt heel erg fijn. Gr. Patricia

labrador Noortje

Waar liep je tegen aan met jouw hond voordat je mijn hulp inschakelde?
*We zaten op een puppytraining bij een hondenschool waar we niet tevreden over waren. Geen maatwerk voor de vragen en problemen die we hadden met Noortje dus daarom overgestapt naar individuele coaching. Noortje (labrador) eiste veel aandacht op, was onrustig, springen, bijten, vond haar rust niet, wandelen aan lijn lastig.

Waarom heb je voor mijn coaching gekozen? *Goede, enthousiaste verhalen over je gehoord qua kennis, aanpak en persoon.

Hoe vond je onze samenwerking? *Maatwerk, oprechte aandacht, goede adviezen, geduldig, prettig mens.

Welke resultaten heeft de coaching & training jou opgeleverd? *Inmiddels goede vooruitgang geboekt met Noortje. Baasjes iets geduldiger en minder veeleisend geworden, maar er zijn nog genoeg uitdagingen ;-).

Wat heeft de coaching voor jou & jouw hond betekent? *Goede tips en adviezen, rustigere hond, consequent zijn, fijne band met de hond.

Ik beveel LET'S GO OUTSIDE aan!
Groetjes Claudia, labrador Noortje

Vizsla Lepke

Waar liep je tegen aan met jouw hond voordat je mijn hulp inschakelde?
*Het was een pup die wel wat basistraining kon gebruiken.

Waarom heb je voor mijn coaching gekozen? *Vanwege het positieve verhaal op de website en het fijne telefoongesprek.

Hoe vond je onze samenwerking?
*Oprecht, spontaan en eerlijk.

Welke resultaten heeft de coaching & training jou opgeleverd? *Dat ik/wij als hondenbaas consequent en streng moeten zijn omdat onze hond veel uitdaging & structuur nodig heeft

Wat heeft de coaching voor jou & jouw hond betekent? *Een leuk contact en ik merk dat de hond er graag is, ook al is ze nog in training

Ik beveel LET'S GO OUTSIDE aan!
Groet, André & Peggy, Vizsla Lepke

labrador Bender

Hey Elisah,
Normaal gesproken ben ik niet iemand die snel een recensie schrijft, positief of negatief... Heel vaak als ik deze lees, heb ik daar mijn vraagtekens bij, ik denk dan al snel; wat een zeikerds, sommige mensen hebben ook overal kritiek op, het is ook nooit goed, of ze zullen wel familie of bekende zijn, waarschijnlijk krijgen ze korting, slijmbal, enzovoort...Op mijn werk zie ik zo vaak recensies langskomen dat ik er een allergie van gekregen heb!

Maar toch, na het 'traject' wat wij samen hebben doorlopen met Bender (labrador), maak ik een uitzondering en wil ik mijn ervaring delen om iedereen die twijfelt over de streep te trekken. Het was een opgave, het was werken, het was vallen en opstaan, maar het voelde magisch! Heel toevallig kwam ik via via bij jouw website uit, las ik jouw verhaal en dacht ik meteen; 'dit is wat ik zoek'. Na ons kennismakingsgesprek kreeg ik echt het gevoel dat dit wel eens zou kunnen gaan werken. In tegenstelling tot eerdere ervaringen bij trainers met groepslessen, iedere week hetzelfde verhaal, hetzelfde patroon, te weinig tijd en aandacht. (als ik Bender bij de training had afgezet, had hij het waarschijnlijk alleen kunnen doen) 

 

Bij jou was vanaf het begin alles anders, de rust en tijd die je neemt om te luisteren, de voorbeelden laten zien, en ervaren wat en hoe je moet reageren waren duidelijk, simpel, en het werkte!  Bender die zich gedroeg als braafste jongetje van de klas, waar jij doorheen kon kijken en zag dat hij ons in de maling kon nemen. Het trekken aan de lijn werd minder, het focussen op andere honden om hem heen werd minder, de rust en kalmte wat hij kon vinden in alledaagse dingen ging beter en beter.... en uiteindelijk zelfs thuis met Dio, is het gelukt om ze beide rustig te krijgen en accepteerden ze elkaar, hebben ze de strijdbijl begraven en konden Otilia en ik ontspannen. Onwerkelijk, om dit, waar we al maanden mee bezig waren te zien veranderen in 1,5 uur tijd. 

Helaas heeft Bender een aantal weken geleden een hartstilstand gekregen tijdens een epileptische aanval... Midden in de nacht mocht zelfs een race naar de dierenarts niet meer baten en ben ik mijn grote vriend verloren. Nog steeds doet het pijn en is het moeilijk om erover te praten maar wat ben ik dankbaar dat we samen nog dit 'traject' hebben kunnen volbrengen. En dat is ook de reden dat het belangrijk vindt om deze ervaring met Elisah te delen, want ik ben ontzettend dankbaar dat de doelen die we samen hadden, hebben gehaald!

Op een duidelijke, oprechte manier werden mij dingen geleerd. Soms confronterend, maar wel altijd eerlijk en oprecht.

Met de nodige humor was het altijd gezellig en werd er nooit naar de klok gekeken. Leuke sessies, honderden appjes, mooie groepswandelingen, en mooi om te zien dat de mensen die om je heen 'struggelen' allemaal hetzelfde doel hebben, een betere band met je hond.

Want als 1 ding me duidelijk is geworden, ik had een hele sterke band met Bender, maar vanaf het moment dat we bij Elisah gingen trainen is deze band alleen maar sterker geworden. En zoals ik al zei, dit was magisch! 

De doelen waren gehaald, de taak was volbracht, en Bender heeft gedacht, nu is het klaar....Dus misschien had ik wel nooit naar je toe moeten komen.... 

(btw de volgende afspraak voor "puppy Woody' staat gepland) :) Groetjes, Guido

Wolf en Beer Zweedse Vallhund (Vastgotaspets)

5 uit 5 sterren! We zijn bij Elisah terecht gekomen omdat onze hond Beer (Zweedse Vallhund (Vastgotaspets) agressie vertoonde richting andere honden. Reeds twee andere hondenscholen trokken hun handen van hem af en wij waren het vertrouwen dat het goed zou komen bijna kwijt. Binnen één sessie zat Beer al naast Elisah’s eigen hondje Blues zonder uit te vallen! Na een aantal lessen kan ik een A4’tje voltypen over alles wat ik als prettig heb ervaren, maar ik poog het kort te houden d.m.v. een kleine opsomming:

• Je krijgt hele praktische en duidelijk te begrijpen handvaten/opdrachten waarmee je kunt oefenen;

• Het resultaat van het consequent toepassen van die handvaten zorgde bij ons al veel sneller voor positieve veranderingen dan verwacht;

• Je leert veel meer dan alleen waar je initieel voor komt waardoor je ook op andere gebieden een leukere hond krijgt;

• Elisah gebruikt veel humor waardoor een les ook leuk is;

• Elisah kijkt naar het plaatje en stelt je op je gemak – Jij én je hond moeten zich ergens goed bij voelen;

• Elisah neemt echt de tijd voor je.

Als we eerder bij Elisah waren gekomen had me dat denk ik vele tranen gescheeld. Wat ons betreft echt een aanrader! Isebeau

Labrador Teun

We zijn bijna een jaar geleden begonnen met trainen van onze Teun bij Elisah.

Teun is een bruine labrador van inmiddels twee jaar oud. Die nogal moeite had (zacht uitgedrukt) met het lopen aan de lijn. Een reutje van bijna 40 kg die niet wil luisteren of netjes naast je wil lopen aan de lijn, resulteerde dagelijks in een wandeling, of beter gezegd een worsteling, met veel irritatie. Alle mogelijke lijnen en manieren geprobeerd, maar het wilde ons zelf maar niet lukken. Diverse trainingen en cursussen met Teun elders leverde niet het resultaat op wat we wilden. Het in “grote” groepen trainen met een puberende hond was gewoonweg voor ons niet te doen. Via Instagram zijn we destijds terechtgekomen bij LETS GO OUTSIDE. Via een videocall hebben we onze problemen neergelegd bij Elisah die van begin af aan de mogelijkheden zag. Ons vriendelijk, duidelijk en met humor (ook niet geheel onbelangrijk) te woord stond en ons verzekerde dat we door  de juiste training de hond konden krijgen die we graag wilden. Wel werd ons gelijk verteld dat het voornamelijk aankwam op ons. Consequent zijn, structuur aanbrengen in het leven van Teun en veranderingen aanbrengen was een must. Stom gezegd misschien, maar Elisah traint niet alleen de hond, maar ook de baasjes!  Eerlijk is eerlijk, onderweg naar de eerste 1 op 1 sessie met Elisah waren we alles behalve positief. Want waarom zou het Elisah wel lukken? Andere trainers was het namelijk ook niet gelukt. Zoals ik destijds van Elisah heb begrepen was dat ook hetgeen dat wij uitstraalden bij onze eerste les. Maar met duidelijke tips, manieren van trainen en de veranderingen die we binnenshuis moesten aanpakken zijn wij positief en blij verrast naar huis gereden. We hebben Het  huiswerk van Elisah toegepast waarbij we wekelijks, soms wel dagelijks, met onze vragen app contact hadden. Erg plezierig om te zien dat iemand (buiten de training ter plaatse) tijd voor je heeft. Niet moeilijk doet over ellenlange appjes en deze duidelijk beantwoord en met oplossingen komt waarmee je gelijk kunt doorpakken.

Diverse 1 op 1 lessen verder (5 stuks in totaal, waren al voldoende) hadden we eindelijk een hond waarmee we konden wandelen. Tijdens en na deze lessen zijn we roedelwandelingen met Teun gaan uitvoeren onder begeleiding van elisah. De eerste wandeling was een ramp, een over enthousiaste hond die met elke soort genoot wil spelen en alles behalve oplet op wat jij van hem vraagt of wilt. Ook hier kregen we tips mee naar huis waar we aan moesten gaan werken.
En nu 3 wandelingen verder loopt die als een mak lammetje mee in de roedel. Geen afleiding meer, netjes kalm aan de lijn en het belangrijkste; hij luistert! Kortom om een lang verhaal kort te maken…ik zou willen dat we eerder terecht waren gekomen bij elisah. Dit had ons veel tranen en frustratie kunnen besparen. We hebben eindelijk onze Teun, die natuurlijk altijd spatjes blijft houden, waarmee we lange wandelingen kunnen maken. Een hond die luistert als je een commando geeft en die graag voor je wil werken. Ik zou dan ook elisah bij iedereen aanbevelen, want dit wil natuurlijk iedereen. Ik kan niet veel meer zeggen dan dankjewel en tot de volgende roedelwandeling, want die blijven we gewoon doen. Niet alleen voor Teun, maar ook omdat wij het gewoon ontzettend leuk vinden! Nicole & Stan

Pitbull Jaxx

Toen wij met Jaxx (onze red nose pitbull) bij Elisah kwamen, oogde Jaxx agressief. Hier wisten wij niet mee om te gaan. Na de eerste kennismaking met Elisah zijn wij erachter gekomen dat Jaxx angstig en onzeker is en daarom zo reageert op alles wat onbekend is. Na elke les gingen wij met een positief gevoel naar huis, we kregen handvaten om Jaxx hierbij te begeleiden.

Na 5 lessen gaat het nu super! Mensen komen weer over de vloer bij ons thuis en wij gaan weer met plezier wandelen. Dankjewel voor je liefde en geduld , Laura

Labrador retriever Freddy

Tijd om consequent te worden! Tijd voor advies en de juiste begeleiding. Doordat bekenden bij Elisah op cursus waren en hiermee succes behaalden, heb ik ook contact met haar opgenomen. Freddy, een zwarte labrador van 1,5 vol energie, dominantie en een pro in uitdagen.
Gestart met het pakket van vijf lessen. Persoonlijk, een op een en thuisbegeleiding. Zo fijn! Tijdens de lessen rust en duidelijkheid.
Werkende aan het lopen aan de riem, rust in huis en uitvallen naar andere honden. Ik weet nu hoe ik hiermee om moet gaan, krijg handvaten, huiswerk en de tip om andere riem te gebruiken. Nou wil niet overdrijven, maar door zelf door te zetten, is Freddy de rust zelf, heb ik geen schouder meer uit de kom of bozen blikken als hij gromt, blaft en uitvalt naar een andere hond! Ik wil je bedanken voor de begeleiding! Een dikke aanrader! Saskia

Friese Stabij Jurre

Super blij met elisah! Al een aantal lessen en roedelwandelingen gehad bij haar. Ze is een topper en ontzettend goed in haar vak! The best in Limburg!! Dankzij elisah begrijpen we de hondentaal en onze Friese Stabij Jurre veel beter. Zoveel duidelijkheid, adviezen, effectieve aanpassingen & tips! Ze helpt ons ontzettend goed! Dankzij de consulten die ik bij haar heb gehad wandelen we niet alleen ontspannen met Jurre maar heeft hij ook meer zelfvertrouwen opgebouwd! De resultaten zijn met doorzetten en consequent zijn echt snel zichtbaar! Een absolute aanrader!! De roedelwandelingen zijn ook een echte aanrader incl. genieten van een mooi uitzicht! Mirte

Labradoodle Cody

Wij hadden het advies gekregen om contact op te nemen met Elisah Stassen, omdat onze wandelingen niet echt ontspannen verliepen. Cody (labradoodle) sprong steeds op naar de riem, beet in onze jas en trok enorm aan de riem. Van Elisah kregen wij oefeningen mee om thuis meer in verbinding te komen met Cody en hem mentaal uit te dagen tijdens het wandelen, waardoor hij na de wandeling ook een stuk rustiger zou zijn. 

Ze legt alles op een duidelijke en rustige manier uit en wees ons ook op de dingen die we beter of anders kunnen doen. 

Het wandelen ging al na één les stukken beter, dit hadden we eigenlijk al veel eerder moeten doen. We zijn zeer blij met de lessen van Elisah. 

We zouden let’sgo-outside bij iedereen aanbevelen. M & P Hendrix

Bowie

Na 3 sessies met Elisah zijn we met de vele goede adviezen en handige praktische tips aan de slag gegaan. 

We merkten al heel snel resultaat bij onze hond Bowie ( uit het Portugal, die met 6 maanden bij ons kwam wonen). 

Door de adviezen te blijven toepassen gaat het inmiddels hartstikke goed! Bowie liet zich niet  door anderen aanlijnen maar dat gaat nu super. Hij luistert beter en voelt zich zekerder. Ik raad training bij Elisah ten zeerste aan! Claire Custers

Jack russel terrier Sjaak

Beste Elisah!
Toen we met jou in contact kwamen dacht ik, wat doet een hondencoach eigenlijk.

Achteraf kan ik zeggen dat je eigenlijk meer een mensencoach bent. Je hebt ons namelijk geleerd hoe wij met onze Sjaak moeten omgaan. Sjaak is een terriër, hyper, eigenwijs en vooral een echt baasje. Sjaak wil graag alles bepalen en jij hebt ons geleerd om daar mee om te gaan. Nu bepalen wij de route van de wandeling, bepalen wij wanneer Sjaak de bench in moet en wanneer hij even op de bank mag en vooral wanneer NIET. Door jou begrijpen we Sjaak nu beter en hebben we meer controle over hem. Je was altijd bereikbaar, reageerde altijd op een fijne manier op appjes en je had altijd een antwoord op elk probleem! Superfijn! Dank dank dank! Groetjes Ralf en Gabi

Barbet

Een puppy opvoeden: er is veel over geschreven. Maar de praktijk, hoe doe je dat? 

Wij hebben de liefste hond, (Barbet) die er is en we begonnen vol enthousiasme aan de puppycursus. 

Wat een feest had moeten zijn, veranderde snel in een frustratie. 

In de grote groep van hondjes en baasjes was geen oog voor wat wij nodig hadden. 

Na 6 keer was het voor ons genoeg. De keuze om niet meer te gaan, voelde als een opluchting. 

Maar wat nu? 

We hadden al gehoord over goede ervaringen met de aanpak van Elisah en besloten contact op te nemen. Binnen no time hadden we een uitgebreid intakegesprek via whatsapp en een paar dagen later stonden we op de oefenweide!

Elisah had aandacht voor Babs maar vooral ook voor ons als haar baasjes. 

Elisah leerde ons uit te stralen wat Babs nodig heeft om zich op een goede manier te ontwikkelen. Keywords: Duidelijk en consequent zijn, een zelfverzekerde lichaamshouding aannemen, richting geven en grenzen bepalen, impulsen beteugelen, een pro-actieve houding aannemen. Iedere dag opnieuw.

Inmiddels zijn we 2 maanden verder.

Babs is de eerste keer loops geweest en zit in de pubertijd. Als we zien hoe Babs zich in deze lastige fase ontwikkeld heeft, hebben we er alle vertrouwen in dat zij zich ontwikkelt tot een evenwichtige volwassen hond.

Dit is het resultaat van onze eigen ontwikkeling! 

Als haar baasjes zijn wij gegroeid door de coaching van Elisah. Zij heeft ons met raad en daad bijgestaan. Op de oefenweide en bij ons thuis. Via whatsapp kregen we huiswerk na een training en zij reageerde snel op berichtjes.

Elisah had oog voor wat wij nodig hadden om Babs te kunnen geven wat zij nodig heeft. 

Elisah: bedankt voor jouw persoonlijke en deskundige aanpak! Heidi & Marcel

Labradoodle Joep

Begonnen met een kleine vrolijke en slimme pup van 8 weken oud; nu na de puppy en pubercursus is onze Joep(labradoodle) een stoere en zelfverzekerde reu van ruim 9 maanden. Tijdens de lessen van Elisah leerden we de basiscommando's, een paar leuke fun tricks maar vooral stimuleerde ze ons om na te denken: wat wil je met/van je hond in je ritme en gezinsleven? En hoe bereik je dat? Kennis over het hondenbrein, de energiehuishouding van een hond en de mentale en fysieke behoeftes... We leerden het allemaal. Afgelopen 7 maanden was ze zoveel meer dan een instructrice. Ze was een vraagbaak voor alles wat met hondengedrag te maken heeft. Ook leerde zij door de 1 op 1 sessies zowel onze hond als ons goed kennen en stemde ze daar feilloos op af. En door haar altijd parate betrokkenheid, ook buiten de sessies om voelde het opvoeden van Joep echt als een co-productie! Liefs van ons en tot snel Elisah! Marijke

Australische herder Nova

Wij zijn begonnen bij Elisah omdat onze Aussie (Nova) reactief is aan de lijn. We hebben een 1 op 1 begeleiding gevolgd en doen mee met de roedelwandelingen. Elisah helpt je de hond lezen en maakt je bewust van je eigen houding en hoe je dit overdraagt naar de hond. 
Elisah is direct en eerlijk, houdt een spiegel voor waar nodig en houdt het luchtig met goede humor. Je voelt je serieus genomen door Elisah en ze houdt contact om de voortgang bij te houden.
We zijn erg blij met de begeleiding van Elisah we hebben niet alleen de reactiviteit aangepakt, maar ook de rust in huis en grenzen opstellen aangezien Nova ook veel aandacht op eist.

We merken echt dat wij en Nova grote stappen hebben gemaakt.  Iris

Buitenlands hond Rio

In oktober 2021 hebben wij ervoor gekozen om een zwerfhondje te adopteren uit Griekenland. Rio was al 4 maanden oud toen hij bij ons kwam wonen. We merkten al snel dat we hulp nodig hadden. De angsten van Rio begonnen de overhand te nemen en wij wisten niet goed hoe we hiermee moesten omgaan. 

Elisah was precies wat we nodig hadden. Een professional die zin had om ons iets te leren, geduld had en ons serieus nam. Elisah kijkt met jou samen wat voor jou en je hond het beste werkt. Door het professionele advies van Elisah zagen wij na enkele dagen al resultaat!

Buiten dat Rio nu veel meer rust ervaart en enorm veel geleerd heeft, zijn wij als baasjes ook enorm gegroeid. Van bezoekjes thuis, tot samen wandelen en tot Rio een hele dag achterlaten op haar prachtige erf voor een interne training... bij ''Let's go Outside'' kan het allemaal!

Voor iedereen die een goede hondentrainer zoekt: ''Neet lang helle, Elisah belle!'' 

Bo Weckseler

Corgie Polly

Zo blij met jouw hulp en Polly vindt het geweldig op de boerderij! Dankzij jou kijkt Polly (Corgi) heel lief naar het paard nu en blaft ze niet meer! Heel fijn, dankjewel! Jennifer Rook

Jack Russel Tommy

Vanaf de eerste kennismaking viel ons de professionaliteit van Elisah op. Dat was al te merken bij het intake gesprek en de professionaliteit waarop ze haar bedrijf runt. Ze heeft plezier in haar werk en traint onze honden goed. Onze honden zijn dól op haar! T. Meassen

Herder Nero

Heerlijke, leerzame en oprechte 1 op 1 trainingen. Een echte aanbeveling voor iedereen! Simone Snijders

Keeshond

Ik mocht samen met mijn keeshond langskomen bij Elisah op de boerderij. Ik heb een keeshond met een verleden en was behoorlijk onrustig over hoe zijn gedrag zou gaan ontwikkelen tegenover mijn (bijna) 1-jarige dochter. Elisah heeft alle tijd voor mij genomen en mij gerustgesteld, veel advies gegeven en het belangrijkste mij het vertrouwen gegeven dat alles goed komt!  Ik raad Elisah dan ook zeker aan. Als ik ooit nog met een hond een trainer zoek, is Elisah degene naar wie ik ga! Eline Maassen


Corgi Basil

Onwijs bedankt voor vandaag we zoveel info gekregen en eindelijk weten we duidelijk hoe we Basil sturen. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik een manier gevonden heb om controle te krijgen over de situatie en Basil.  Je doet het super met de nodige dosis humor om alles wat losser over te laten komen zodat ik zeer relaxed was en automatisch Basil ook. Dikke vette duim voor jou! En ik onthoud vooral de uitspraak 'ontspan de poes' ! :P Groet Sander Reyniers


Duitse Staande Nora

Wij hebben Elisah ingeschakeld voor onze 'terror' pup Nora! Mede door de boerderij(oppas)dagen en super 1 op 1 puppycursus heeft Nora een ontzettende groei doorgemaakt. Ook weten wij als baasjes zijnde nu veel beter wat we op welke momenten moeten doen! Door de stress die wij in het begin hebben ervaren konden wij niet optimaal van Nora genieten. Elisah heeft deze stress voor ons kunnen wegnemen door ons veel handvaten te bieden en uitleg te geven over Nora's gedrag! We genieten nu volop van onze pup/puber! Dat Elisah altijd voor ons klaar zal staan, ook al hebben wij de cursus afgerond, waarderen wij enorm! Elisah is een kundig, eerlijk, begripvol, humoristisch en gezellig persoon. Dit alles heeft zeker bijgedragen aan de zeer prettige samenwerking tijdens de cursus! Giny Heijenrath.

Boomer

Hi Elisah, bedankt voor het coachen van onze hond Lady (en de baasjes). Het is frappant te zien welke vooruitgang Lady (en wij) al binnen 2 lessen hebben gedaan. Waar Lady maar 4 weken over zal doen, zullen wij 4 maanden voor nodig hebben. Maar vooral jou manier van lesgeven is een en al leerzaam (voor ons) en plezier voor de hond. Verder zo! Groetjes Fam. Stegerhütte

Duitse Herder Oscar

Dank voor de hele fijne hondentraining sessies! Heb er veel positieve energie van gekregen! Kiki W.

Franse Bulldog

Ere die ere toekomt! Zonder jou was dit niet gelukt met Guus. Groetjes Servy van Rossum

Teckel

Vanaf de intake voelde ik de klik al, ik hoefde er niet over na te denken om met Elisah samen te werken om onze teckel pup Sjuul klaar te stomen voor de grote wereld. Wat een topper is ze, kundig, geduldig en begrip voor de situatie. Ze geeft je het vertrouwen om met je hond aan de slag te gaan en door mijn onzekerheid heeft ze ook mij getraind. Altijd bereikbaar voor vragen. Zoek niet verder want voor een goede begeleiding Go to Elisah. Gr Linda Timmermans

Weimeraner

Afgelopen week was ik bij Elisah, eigenaresse van LET’S GO OUTSIDE op bezoek. Zodra je op haar erf binnenkomt ervaar je direct natuur en buitenleven. De manier hoe ze hier honden ontvangt en met deze dieren omgaat is ongelofelijk! Ze heeft veel gevoel met honden en de opvoeding hiervan. Definitief een aanrader, je laat je trouwe viervoeter hier gegarandeerd met een goed gevoel achter. In mijn geval, 2 weimaraners, niet het makkelijkste ras maar Elisah weet er goed raad mee. Daarnaast is Elisah als persoon ook erg aangenaam om mee om te gaan. Ze geeft rustige en duidelijke uitleg, dit vond ik erg prettig. Groetjes J. Crombag

puppy training

Elisah is ontzettend kundig in de training en opvoeding van honden. Ze is een waardevolle ondersteuning bij de socialisatie van onze pup. Ze heeft veel kennis, is altijd enthousiast en honden zijn dol op haar! M. Meys

gedrags consult

Mijn jacky’s hebben twee dagen bij Elisah getraind. Ik laat ze normaal niet snel bij iemand achter maar Elisah is consequent en vraagt naar de manier waarop de eigenaar met de honden omgaat. daar ze ze ook aan het werk zet, ermee wandelt en speelt waren ze moe en voldaan! Voor herhaling vatbaar! J. Felix

Drentse Patrijs

Een echte aanrader als u de aller beste coaching wilt voor uw hond! Gr. K. Schaepkens

Als je echt je relatie met jouw hond wilt verbeteren, bel dan Elisah! Elisah is liefdevol en enthousiast met het coachen van je huisdier. Ik kan haar ontzettend aanraden! Baukje Govaarts

Poodle

Gielke is nu 5 maandjes en heel actief, speels, leergierig, slim en soms ook een echt boefje! Hij is onze eerst pup, waardoor alles erg spannend en vreemd was in het begin. Samen met Gielke ben ik op puppycursus geweest bij let’s go outside. Elisah was direct behulpzaam, past zich aan naar jou leefstijl, wensen, en gedrag. Wat ertoe lijden dat Gielke veel heeft geleerd, naar mij luistert en een lieve en vrolijke pup is. De individuele aandacht is heel fijn en helpt je tot snel resultaat. Het voelde heel vertrouwd bij Elisah waardoor zowel gielke als ik graag naar haar toe gingen. Ook is Elisah bij ons thuis geweest zodat we goed wisten hoe we met gielke kunnen omgaan. Elisah is eerlijk, duidelijk en enthousiast. Kortom Let’s go outside is een echte aanrader !🦮 Groetjes Chantal Simons

Super bedankt voor al je goede, leerzame en leuke lessen de afgelopen weken. Nero en ik zijn er super blij mee. Nero soms wat minder want dan moet hij luisteren ;P We houden contact en houden de website in de gaten voor leuke workshops. Ook zal ik proberen om af en toe langs te komen voor een 'apk' keuring voor Nero. Gr Simone en Nero


tygo

Je geeft ons echt top advies en tips, ik merk dat ik er zelf veel sterker en zelfverzekerder bij jou naar buiten loop waardoor we weer leuk aan de slag kunnen met Tygo (buitenlandse rescue). We merken echt vorderingen in zijn gedrag. Leuk als wij als baasjes zoveel leren en vertrouwen krijgen en dan zie je Tygo echt groeien! Groetjes Michelle Huizen

Lagotto Romagnolo

Na een eerdere mindere ervaring elders was het echt een verademing om bij Elisah terecht te komen met onze rebelse puber Bobbie (Lagotto Romagnolo). Door haar luchtige, positieve, niet-veroordelende, maar tegelijkertijd ook eerlijke en duidelijke aanpak. Met veel uitleg en veel praktische oefeningen is het gelukt om in korte tijd enorme stappen te zetten met Bobbie en om het vertrouwen in onszelf als baasjes terug te winnen! Kortom, zeker een aanrader! Steffie Rings

Toller

Vanaf de 1ste kennismaking was de klik er. Het voelde heel vertrouwd. Ozzy was vanaf dag 1 helemaal happy op de boerderij. Hij heeft veel geleerd. Wat hebben wij veel steun en tips gekregen.

Ook ben je altijd bereikbaar voor tips en adviezen. We kijken nu al uit om samen de puber cursus te doen. Veel liefs Ingrid Wetzels en Ozzy

Boxer

Elisah heeft een andere aanpak dan alle standaard hondenscholen. Meeste coaches zeggen dit is mijn manier take it or leave it. Elisah kijkt naar jou als baas en naar jouw hond(en). En bekijkt dan samen met jou wat het beste past. Al na 2 x zichtbaar resultaat met de goede instructies van Elisah. Een echte aanrader voor iedereen. Moeder en dochter liepen niet prettig aan de riem. Maar vooral moeder was agressief naar andere honden toe als dochter erbij was. Dit is nu vrijwel nooit meer het geval. Danny Geijssen

gedrags consult

Vanaf moment 1 heel erg op ons gemak bij Elisah, wat voor ons heel belangrijk is. Ze kijkt met jou sámen wat voor jou en je hond het beste werkt. Dit gepaard met een goeie dosis humor! Daarnaast is ze heel begripvol, eerlijk en duidelijk. Enorme stappen gemaakt met Woody, dankzij Elisah!! Absolute aanrader als je vooruitgang wil maken met je hond, zonder dat er te veel druk op staat! Maaike B.

Ivy

Elisah heeft ons super kunnen helpen met onze buitenlandse puber hond. Uitvallen aan de lijn, onrustig in huis en grenzen testen. Na de workshop bij Let’s go outside kunnen we gerichter aan de slag en weten we welke grenzen wij kunnen stellen door te zien wat op locatie kan. In een honden trainingswereld waar iedereen een eigen mening heeft of zich laat meeslepen door menselijke emoties ten opzichte van een hond is Elisah precies wat wij nodig hadden. Directe en duidelijke communicatie met nadruk op het belonen van positief gedrag! Samen werken met onze hond Ivy in een keer een wederzijds respect. Aan iedereen die worstelt met zijn of haar hond en richting zoekt? Let’s Go Outside! Laura Porteneres

duitse herder

Bij Elisah begonnen omdat onze duitse herder Oscar van 1,5 uitviel naar andere honden en erg beschermend was op zijn speeltjes/ stokken etc. kortom een erg dominante puber. Wij voelde ons serieus genomen vanaf dag 1 en ze liet ons goed op ons gemak voelen. Ze wist goed wat onze vraag was en ging hier duidelijk en met de nodige humor mee aan de slag. Wij gingen er heen met de handen in ons haar maar Elisah liet ons snel merken dat het met de juiste training allemaal goed zou komen, dat was erg fijn. Al na een aantal sessies en veel oefenen thuis zagen we al super resultaat! En nu, 9 sessies verder, hebben we een totaal andere hond. We kunnen nu ontspannen wandelen omdat wij zelfverzekerder zijn en Oscar niet meer reageert op iedere prikkel om hem heen. Wij zijn zelfs bij Elisah terug gegaan voor de 1 op 1 puppy cursus van onze nieuwe hond. Wij raden iedereen die zijn of haar hond beter wilt leren begrijpen aan om bij Elisah te starten! Dave Rooyakkers

franse bulldog

Samen met onze Franse Bulldog Bobbie, hebben wij de puppy 1op1 cursus gevolgd. Voor Bobbie was het een feestje en nu een paar weekjes later na het afronden van deze hondentraining voor ons ook! Bobbie is een heerlijke hond en past alles dat zij heeft geleerd van Elisah toe. Met alle handvaten die wij hebben meegekregen, hebben wij een fantastische tijd met onze Bobbie Bedankt, je bent een topper!  Selina Renierkens

Bij Elisah de puber cursus gestart met Bowie onze hond uit Roemenië. Bowie vond alle nieuwe situaties/dingen erg spannend ook vreemde mensen vond hij eng. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Elisah terecht ben gekomen, Bowie heeft in n toch wel korte periode enorme stappen gemaakt en is al een stuk zelfverzekerder en vrijer geworden. Heel mooi om te zien!

Ook ik zelf heb veel mogen leren hoe ik met situaties om moet gaan.

Elisah stelt jou en je hond op je gemak, is eerlijk, zegt waar het op staat en geen vraag is teveel. Ik kan Let’s Go Outside dan ook bij iedereen aanbevelen. Ellen Hendriks-Linssen

cattle dog

Met mijn getraumatiseerde Australian Cattle Dog bij Elisah de 1 op 1 coaching gevolgd. Nuka is een puber die nooit grenzen heeft geleerd en nooit vastigheid en een leider heeft gehad. Hierdoor was hij erg onzeker wat erin resulteerde dat hij naar alles en iedereen uitviel. De meeste buitenstaanders en ook verschillende hondentrainers hebben hem het label gevaarlijk en agressief hebben gegeven.

Elisah gelukkig niet deze zag gelijk het probleem en stelde een aanpak op om hieraan te werken.

Na 3 sessies met Elisah gaat het stukken beter.

We kunnen nu eindelijk langere wandelingen maken en samen hardlopen. En staat er een roedelwandeling van Let’s Go Outside op de planning.

Heel blij met de hulp en kennis van Elisah. Directe eerlijke aanpak en als er vragen of problemen zijn kan ik altijd contact met Elisah opnemen voor hulp en advies.  Joyce Staniszewski

labrador

Dankjewel Elisah voor je persoonlijke hondentraining voor mij en Bear (labrador). Heel veel geleerd, top heb nu nog meer plezier van mijn hond en hij met mij!! Indien nodig zal ik zeker weer bij je aankloppen! Christel Scheepers

puppy training

Als je een pup wilt begrijpen en trainen en op zoek bent naar een honden coach dan ben je hier aan het juiste adres. Elisah leert je niet alleen de grond beginselen van het opvoeden van een pup maar is ook goed in het begeleiden van de eigenaar! Elisah bedankt voor de leuke en leerzame lessen ook namens Puck!! Kyara Lindelauf

Bordercollie

Elisah neemt de tijd en weet heel goed wat de behoefte van hond en baasje is. Geeft hele concrete en duidelijke tips waar je gelijk mee aan de slag kunt. Ze denkt met je mee en is niet bang om jou als baasje een spiegel voor te houden. Björn Vleugels

gedragsconsult

Onze Quin (rottweiler) is “un puupke” tot dat hij andere honden tegen komt aan de lijn (met name reuen). Na al e.e.a. te hebben geprobeerd zijn we bij Elisah terecht gekomen. Een echte aanrader! Elisah is eerlijk, rechtuit, begrijpt hoe je je als baasje voelt en blijft je stimuleren door te zetten. Door haar zijn we de kleine successen gaan vieren, hebben we de lichaamstaal van Quin beter leren lezen en hebben we die van ons leren gebruiken. Ze neemt de tijd en geen enkele vraag is haar te veel. En hoe mooi is het wat ze doet, van haar passie haar werk maken! Faye Hermens

Mechelse herder

Chapo (mechelse herder) is mijn maatje, mijn vriendinnetje voor het leven. Door te weinig begrenzen, ontwikkelde chapo als puber al gedrag waardoor ik als baas steeds onzekerder werd. Wandelingen waren chaotisch, uitvallen aan de lijn, all over the place zijn, niet luisteren bij loslopen. Een uitvallende mechelse herder is geen pretje om mee te wandelen. 
Via een bekende kwamen wij bij Elisah terecht, waar ik als baas leerde Chapo te begrenzen en mijn vertrouwen in haar én mezelf terug keerde. 3 sessies lijken weinig, maar je leert álles wat je moet weten.
Thuis oefenen, feedback vragen door filmpjes in te sturen. 
We hebben het zelf gedaan met de beste hulp van Elisah. Haar duidelijke uitleg, feedback, heldere blik en kennis over hondentaal, hebben ons enorm geholpen. Ik zou Elisah aan iedereen aanbevelen, zij weet waar ze het over heeft! Wij verheugen ons de aangereikte adviezen toe te passen en zo steeds meer te kunnen genieten. Daisy Feuler

duitse herder

Een absolute aanrader!!! Wij ronden volgende week de pubercursus af met onze Oud-Duitse herder puber (8mnd) na ook een zeer geslaagde puppycursus te hebben gevolgd bij haar. Elisah leert jou je hond te leren "lezen", hoe jullie band te versterken en jouw evt onzekerheden weg te nemen. Veel tips, tricks en oefeningen waarmee je thuis aan de slag kan (je moet het tenslotte echt zelf doen).

Elisah: je bent een fantastisch leuk en eerlijk mens waar we ons meteen goed bij voelden. Dank je wel voor alle wijze lessen. Karin Siebers

interne training

Onze labradoodle Bèr is een enthousiaste puber die grenzen nodig heeft bij het uitlaten en aandacht vragen in situaties waar hij stil moet zijn. Bij Elisah de pubercursus gevolgd. Het is super hoe zij ons de lichaamstaal van onze het hond heeft leren begrijpen en hoe zij jou laat inzien hoe jouw gedrag over komt op jouw hond. Ook weet zij goed over te brengen welke behoeftes jouw hond nodig heeft. Ze doet dit op een duidelijke manier waardoor je weet waar je aan toe bent. Ik zou Elisah bij iedereen aanbevelen die hulp nodig heeft bij het leren begrijpen van jouw hond in bepaalde situaties. Je leert enorm veel van je eigen gedrag naar de hond toe en maakt snel progressie als je haar tips en tricks opvolgt. Elisah , bedankt voor alle lessen, dankzij jou hebben wij handvaten gekregen om onze Bèr beter te begrijpen en hem te trainen en uit te dagen ! Sanne Snel

puppy training

Elisah is een fantastische coach! Ze leert je op een oprechte en eerlijke manier werken met je hond.

Wij hebben zowel de puppy als puber cursus bij haar gevolgd met een super resultaat. De handvaten die je krijgt aangereikt zijn heel fijn om mee te werken en boeken snel resultaat. Wie wil dat nou niet!? Shena Lardinois Theunissen

gedragsconsult

De persoonlijke en no nonsense aanpak van Elisah heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in mijn hond Riley gegroeid is. Hierdoor weet Riley wat er van haar verwacht wordt. De rust in huis en tijdens het wandelen is daardoor een stuk groter geworden. Dit was allemaal niet gelukt zonder Elisah en haar liefdevolle manier om haar passie voor honden over te brengen. Een absolute aanrader!

Nancy en Riley


Hondenrassen die LET'S GO OUTSIDE bezochten:
Amerikaanse stafford terrier
Australian cattle dog
Australian Shepherd
Appenzeller Sennenhond
Barbet ( franse waterhond)
Buitenlandse kruisingen
Border Collie
Border Terriër
Boomer
Boerboel
Boxer
Corgi Cardigan
Corgi Pembroke
Cavapoo
Chihuahua
Duitse Staande
Duitse Herder
Duitse Dog
Dobermann
Engelse Stafford terriër
Engelse Cocker Spaniel
Entlebucher Sennenhond
Friese Stabij
Franse bulldog
Golden retriever
Golden-doodle
Hovawart
Ierse Setter
Jack Russel terrier
Keeshond
Kromfohrländer
Labradoodle
Labrador
Lagotto Romagnolo
Maltipoo
Mopshond
Mechelse herder
Nova Scotia duck tolling retriever
Pitbull
Poedel
Podenco
Pointer
Rhodesian Ridgeback
Rottweiler
Shizu
Tibetaanse terrier
Teckel
Tervuerense herder
Tollentler
Toy Poodle
Tosa Inu
Zwitserse herder
Zweedse Vallhund (Vastgotaspets)
Viszla
Weimeraner